ITD Aktualno Kulturne in tematske poti - priložnosti in pasti pri ohranjanju nepremične kulturne dediščine

Konferenca
Kulturne in tematske poti - priložnosti in pasti pri ohranjanju nepremične kulturne dediščine

13. februar 2024
kulturne

Vljudno vabljeni na konferenco Kulturne in tematske poti – priložnosti in pasti pri ohranjanju nepremične kulturne dediščine, 13. 2. 2024 Ljubljana, Slovenski etnografski muzej, Metelkova ulica 2.

PROGRAM

8:30 – 9:00 Kava in sprejem

9:00 – 9:30 Uvodni nagovori

Špela Spanžel, Ministrstvo za kulturo RS, Direktorat za kulturno dediščino, generalna direktorica

Sonja Ifko, Fakulteta za arhitekturo Univerze v Ljubljani in vodja projekta HEI-Transform

Natalija Polenc, Slovenski etnografski muzej

Maja Turnšek, Fakulteta za turizem Univerze v Mariboru

9:30 Smernice v podporo trženju krovne tematike Umetnost in kultura 2024-2025: Romana Zorman, Slovenska turistična organizacija

9:50 – 11:15 Delavnica povezovanja: Presečišča poti za ohranjanje nepremične kulturne dediščine: vodi Maja Turnšek, Fakulteta za turizem Univerze v Mariboru

11:15 – 11:30 Odmor za kavo

11:30 – 13:00 Prvi tematski sklop: Kulturne poti Sveta Evrope

13:00 – 14:30 Kosilo – restavracija Park

14:30 – 16:00 Drugi tematski sklop: Tematske poti

Prijavnica:

https://forms.office.com/e/P93KqKZ8rv

Konferenca poteka v okviru projekta HEI-TRANSFORM in gradi na vlogi Fakultete za turizem Univerze v Mariboru kot članici Mreža univerz za študije o kulturnih poteh v okviru programa Kulturnih poti Sveta Evrope.

Raziskovalni projekt Dediščina za vključujočo trajnostno preobrazbo – HEI-TRANSFORM je temeljna raziskava in hkrati akcijski korak, ki bo lahko osnova za pripravo podrobnejših prihodnjih smernic in konkretnih ukrepov za revitalizacijo območij opuščene dediščine in dediščine s trenutno neustrezno rabo. Projekt vodi izr. prof. dr. Sonja Ifko, Fakulteta za arhitekturo Univerze v Ljubljani, in povezuje raziskovalce iz desetih raziskovalnih institucij v Sloveniji. Projekt financira Javna agencija za znanstvenoraziskovalno in inovacijsko dejavnost Republike Slovenije (ARIS), št. projekta J7-4641.