ITD Aktualno Trajnostna dediščina

Predavanje prof. M. Cassar
Trajnostna dediščina

23. oktober 2023
may_headshot_800x500

Na Univerzi v Ljubljani bo v ponedeljek, 23. oktobra 2023 gostovala ugledna profesorica May Cassar, direktorica UCL Instituta za trajnostno dediščino

Predstavila bo vabljeno predavanje z naslovom “Sustainable Heritage – a Clarion Call for Our Time”

Predavanje se bo pričelo ob 17h v Senatni dvorani Univerze, Kongresni trg 12, sledita debata in druženje.

Predavanje bo v angleškem jeziku.

Več informacij: https://www.e-rihs.si/2023/09/27/predavanje-cassar/

O PREDAVATELJICI

Profesorica May Cassar je direktorica Inštituta za trajnostno dediščino na UCL. Od leta 2013 vodi EPSRC Center za doktorsko izobraževanje na področju znanosti in inženirstva v umetnosti, dediščini in arheologiji, večmilijonsko investicijo britanske vlade za izobraževanje naslednje generacije dediščinskih znanstvenikov na doktorski ravni. Med leti 2007-2014 je May vodila program Science and Heritage AHRC/EPSRC, prvo večjo investicijo v dediščiinsko znanost, ki združuje različne znanstvene discipline. Med leti 2005-06 je bila May posebna svetovalka pri preiskavi Odbora za znanost in tehnologijo Gornjega doma britanskega parlamenta, ki je oblikoval izraz “dediščinska znanost”.

May je v zadnjih dveh desetletjih vodila ponovni vzpon raziskovalne dejavnosti na področju dediščinske znanosti v Združenem kraljestvu, za kar je leta 2012 prejela Plowdenovo zlato medaljo. Leta 2021 je bila May imenovana za Častno poveljnico najodličnejšega Reda britanskega imperija s strani pokojne kraljice za svoje zasluge na področju dediščinske znanosti.

Na mednarodni ravni je May so-predsednica Svetovalnega in znanstvenega odbora JPI Cultural Heritage in članica Odbora nacionalnih vozlišč E-RIHS kot voditeljica nacionalnega vozlišča za dediščinsko znanost Združenega kraljestva.