ITD Aktualno Vtisi s konference Kulturne in tematske poti

Vtisi s konference Kulturne in tematske poti

19. februar 2024
Kulturne in tematske poti_delo v skupini 5

Zaključila se je konferenca »Kulturne in tematske poti – priložnosti in pasti pri ohranjanju nepremične kulturne dediščine« (Ljubljana, 13. 2. 2024).


V okviru HEI-Transform projekta jo je organizirala Fakulteta za turizem UM v sodelovanju z Inštitutom UL za trajnostno dediščino. Namenjena je bila srečanju predstavnikov Kulturnih poti Sveta Evrope v Slovenji in širšemu sistemu tematskih poti v Sloveniji.


Slovenija vključuje kar 13 certificiranih Kulturnih poti Sveta Evrope, medtem ko je tematskih poti po pregledu Turistične zveze Slovenije celo okrog 700.
Dogodek je bil namenjen povezovanju in pogovoru o izzivih in priložnosti pri nadaljnjem razvoju kulturnih in tematskih poti. Udeleženci so v delavnici razmišljali o možnostih povezovanja kulture in turizma ter poteh kot možnem ukrepu oživljanja opuščene kulturne dediščine.


Konferenca je potekala v okviru projekta HEI-TRANSFORM in gradi na vlogi Fakultete za turizem Univerze v Mariboru kot članici Mreže univerz za študije o kulturnih poteh v okviru programa Kulturnih poti Sveta Evrope.

Kulturne in tematske poti_delo v skupini 1

Kulturne in tematske poti_delo v skupini 4

Kulturne in tematske poti_Sonja Ifko_2

Kulturne in tematske poti_Spela Spanzel